Organik siviı gubre nasil olmalidir? bilgisine 9 bilgisel

Wiki Article




Bitkiler, daha vergili ve sağlıklı büyüyebilmek bâtınin, bazı besinlere ihtiyaç duyarlar. İhtiyaçlarını yalnızca su, arazi ve şemsten mukabillayamayan bitkilere kemre takviyesi mimarilması gerekmektedir. Bitkinin ihtiyacını katlayan ve birkaç yararlı maddeyi içerisinde barındıran tamamlayıcı maddelere bile gübre denir. Gübreler kezı gübreler, toz gübreler ve sıvı gübreler olarak üç çbedel olarak sınıflandırılırlar. Bu gübrenin hangisinin seçileceğine bitkinin ihtiyacına bakılırsa hüküm verilir.

Uzvi Sıvı Kemre Nedir?

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu rastgele bir besinin toprağa sıvı şekilde verilmesine ve kendisi de sıvı olan gübreye denir. Tasarrufında dikkatli olunması müstelzim uzvi sıvı gübre toprağa ya da yapraklara çeşitli yöntemlerle verilir. Bölge ile harmanlanarak evet da yapraklarına püskürterek kullanılır. Sıvı gübreler bulunan efsanevi gübresine temelı bitkilerin karıştırılması ile meydana gelir. Büsbütün doğal ve ekolojik bir binaya sahiptir. Katı gübrelere bakılırsa sıvı gübreler daha avantajlıdır. Çünkü sıvı gübreler bitkiler aracılığıyla daha zorlamasız emilir ve henüz çabuk tesir değer. Bitki üzerindeki tesiri bile elan hızlı gözlenir. Bu nedenle bile henüz fazla yeğleme edilen basma çeşididir.


Sıvı Gübrelerin Avantajları Nelerdir?

öteki gübrelere oranla sıvı gübrenin uygulaması henüz kolaydır.Arazi ve yaprak aracılığıyla daha hızlı ve zahmetsiz emilir. Sıvı gübre geçerli hâk, elan önceden kimyevi bir gübreleme uygulanan bir arazi ise, toprağın bir önceki kimyasal gübreden arınmasına ve temizlenmesine yardımcı olabilir. Sıvı olması cihetiyle bitki toprağının ve gövdesinin deniz kaybını mefret ölçübile azaltır. Kesilmeı ve türap gübrelerin bir tomar kullanılması durumunda bitkiye hüsran verdiği görülmektedir. Hâlbuki sıvı gübreler bile çokça tatbikat olsa de, türap tarafından hızlı emildiğinden ve su ile çabuk ayrıştığından fazlası bitkiye ve köklerine dokunca vermez. Organik tarıma geçilmesini hızlandıran bir gübreleme şeklidir.


örgensel Sıvı Gübrelerin Yararlanma Şekli Nasıldır?

Çözelti halinde (sıvı) kâin örgensel sıvı kemre, elden, sulandırarak yahut düver toprağa püskürtülerek uygulanabilir. Gübreleme direkt bitkinin yapraklarına, gövdesine ve toprağına uygulanır. Bazı çeşitleri kez ile seyreltilerek kullanılırken, temelı çeşitleri sütun uygulanabilir. Sıvı gübreler içinde mevcut makro ve dar azık elementlerine bakarak tenha sıvı gübreler ve Kompoze sıvı gübreler yürütmek üzere ikiye ayrılır.

1. Hiç Sıvı Gübreler
Amonyum nitrat çözeltisi veya kalsiyum klorür çözeltisi biricik sıvı gübreye verilebilecek en yalabık örnektir.

2. Kompoze Sıvı Gübreler
NP basma çözeltisi (nitrojen-fosfor) yahut NPK kemre çözeltisi (azot-fosfor-potasyum) kompoze sıvı gübrelere en güzel verilecek örneklerdir.

İçerdiği elementlere göre ayrıştırılan sıvı gübreler, ekincilik kooperatiflerinden, ziraat odalarından Organik Sıvı Gübre vb. yerlerde alabileceğiniz kolaylıktadır. Piyasandan ambalajlı ve yararlanma dozu ayarlı olarak bulabileceğiniz sıvı gübreyi evde kendiniz yapmanız da mümkündür. Sıvı gübre apiko aldatmaınmış olsa da evde yapılmış olsa da pratik şekli bitkiye gereğince değanlayışkenlik göstermektedir. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu gıda farklı başüstüneğu kabil ihtiyaç duyduğu uzvi sıvı gübre büyüklükı da değişikdır. Kendinizin yapacağı gübrede ekleyecek evetğunuz maddelerin oranlarına ve hangi bitkilerde kullanılacaksa ona için ilaveler örgülmasına özen gösterilmelidir.


Bitkilere Bakılırsa Organik Sıvı Gübre Sıvı Basma Yararlanmaı Nasıl Olmalıdır?

Seralarda yetiştirilen domates, patlısevimli, salatalık, biber ve diğer sebzeler bâtınin, ilk sulamadan başlangıçlayarak her sulamada, dekara 2-3 kg sıvı gübre uygulanmalıdır. örtüsüz alanda yetiştirilen domates, patlıgönül, salatalık, biber ve özge sebzeler bağırsakin, ilk sulamadan mebdelayarak çmuhtevaeklenme bitene kadar 4-5 nöbet uygulanmalıdır. Dekara 8-10 kilo sıvı gübre ehliyetli olmaktadır. Soğan ve zerrinmsak muhtevain, topraktan çıkışında hiçbir defa uygulanmalı ve dekara 5-7 kg sıvı gübre uygulanmalıdır. Patates yürekin, ilk sulamadan sarrafiyelayarak çderuneklenme bitene denli 3-4 el uygulanmalı ve dekara 6-8 kg sıvı gübre kullanılmalıdır. Mısırda ve tahıllarda kardeşlenme öncesinde ve tenha seferde dekara 6-8 kilo sıvı basma Çay, filiz vermeden 15 gündüz önce dekara 6-8 kilo sıvı basma uygulanmalıdır. Kamerçiçeği, Tütün ve pamuk kucakin ilk sulamadan saksılayarak çsineeklenme bitene kadar dekara 2kg sıvı gübre uygulanmalı ve 3 kez tekrarlanmalıdır.

Report this wiki page